چيپس ترتيلا چيست؟ يه نوع چيپس فوق العاده خوشمزه و هيجان انگيز که اصالتا مکزيکيه و بافت ترد و طعمي عالي داره. معمولا چيپس ترتيلا مکزيکي رو با آرد ذرت مخصوص مکزيک که ماسا (masa) هم بهش ميگن، تهيه مي کنن. اما دسترسي به اين آرد براي همه آسون نيست. به همين خاطر چيپس ترتيلا در ايران با آرد گندم تهيه ميشه. اگه شما هم به اين آرد دسترسي ندارين و ميخواين اون رو با آرد گندم تهيه کنين، ميتونين از مطلب نان ترتيلا کمک بگيرين. و بعد مرحله دوم، يعني روش تهيه چيپس رو طبق اين دستور آشپزي انجام بدين.
اين چيپس يه ميان وعده يا عصرونه اي عالي براي تمام اعضاي خانوادست. خصوصا اگه خودتون چيپس ترتيلا خانگي تهيه کنين. اگه تا حالا امتحانش نکردين نگران نباشين. روشي که در ادامه قراره ازش صحبت کنيم اصلا سخت نيست. به مواد اوليه زيادي هم نياز نداره. در واقع خيلي آسونه چون يه خمير چيپس شبيه به نان ترتيلا رو آماده مي کنيم و بعد سرخش مي کنيم تا ترد و طلايي بشه. اگه از اين آشپزي مکزيکي لذت بردين مي تونين با نان ترتيلا رولت کالباس و تخم مرغ سرو کنين يا از تاکو ماهي مکزيکي لذت ببرين. اما فعلا بهتره که کار رو با تهيه چيپس ذرت ترتيلا شروع کنيم.
1- يک کاسه برداريد. آرد masa را با نمک در کاسه بريزيد و مخلوط کنيد.
2- آب را به کاسه اضافه کنيد و خوب مخلوط کنيد تا خمير شکل بگيرد. خمير بايد کمي خشک باشد. هر بار فقط يک قاشق چايخوري آب اضافه کرده و بهم بزنيد.
3- سپس خميرهاي چيپس ترتيلا را به 16 قسمت برابر تقسيم کنيد و به آن ها شکل دهيد. براي تقسيم کردن خمير فقط بايد آن ها را دو قسمت کرده و هر قسمت را به دو تکه ديگر تقسيم کنيد تا در نهايت 16 تکه خمير با اندازه برابر حاصل شود. آن ها را به شکل گلوله هاي توپي 40 گرمي درآوريد. روي خميرها را مي توانيد با حوله کاغذي تميز و مرطوب بپوشانيد تا نرم بمانند و خشک نشوند.
4- حالا به کمک يک کيسه پلاستيکي خميرها را فشار دهيد تا تخت و نازک شوند. گلوله خميري را در وسط کيسه بگذاريد و آن را فشار دهيد تا به دايره اي با قطر 12 تا 15 سانتي متر تبديل شود. هر از گاهي آن را بچرخانيد تا طرف ديگرش را هم صاف و يک دست کنيد.
5- در اين حين که گلوله هاي خميري را صاف مي کنيد، يک تابه روي حرارت متوسط بگذاريد تا گرم شود. سپس يک خمير را با احتياط از کيسه پلاستيکي جدا کنيد. سپس آن را در تابه بگذاريد تا بپزد. هر طرف خمير 50 ثانيه زمان نياز دارد تا کاملا بپزد. اين کار را براي تمام گلوله هاي خمير تکرار کنيد. آن ها را با دستمال پارچه اي بپوشانيد تا گرم و نرم بمانند.
6- حالا چيپس ترتيلا تقريبا آماده است. نيازي به اضافه کردن روغن به خمير چيپس نيست. وقتي ترتيلاهاي پخته شده خنک شدند، در صورت تمايل مي توانيد آن ها را در کيسه پلاستيکي، در يخچال يا فريزر، به مدت يک هفته يا بيشتر نگه داري کنيد.
1- براي آماده کردن چيپس ها بايد وقتي کاملا خنک شدند آن ها را خرد کرده و هر کدام را به چهار قسمت تقسيم کنيد.
2- يک تابه کوچک يا شير جوش برداريد و مقداري روغن در آن بريزيد. روغن بايد تقريبا 7 تا 8 سانتي متر از عمق تابه را بگيرد. تابه را روي حرارت متوسط بگذاريد تا روغن داغ شود. چيپس ها را در آن بريزيد تا سرخ شوند. هر بار تابه را فقط با يک لايه چيپس پر کنيد.
3- وقتي ترتيلاها طلايي رنگ شدند، آماده هستند. با يک کفگير آن ها را برداريد. روي يک بشقاب حوله کاغذي بيندازيد و چيپس ها را روي آن بگذاريد تا روغنشان گرفته شود. حالا روي چيپس ها مقداري نمک بپاشيد و با انواع سس و مخلفات دلخواه نوش جان کنيد.
درباره این سایت