نزديک عيد که ميشه، همه دنبال درست کردن شيريني هاي مخصوص عيد مي گردن. شيريني هايي که هم خوشمزه باشه و هم درست کردنشون آسون باشه. شيريني هاي زيادي وجود داره که ميشه به عنوان شيريني عيد از اون ها استفاده کرد. درسته که شيريني هاي عيد خيلي متنوع هستند و انتخاب اون ها بسته به سليقه افراد متفاوته ولي بعضي شيريني ها هستن که تو اين ايام مهمون پر و پا قرص خونه هاي همه هستن. مثل شيريني نخودچي. يه سري شيريني ها هم هستن که جزو شيريني ها محلي و سنتي به حساب ميان و هر سال عيد به عنوان شيريني عيد انتخاب ميشن. مثل شيريني چرخي که سوغات شهر قزوينه. خيلي ها شيريني هاي عيدشون رو از قنادي ها و شيريني فروشي ها تهيه مي کنن اما اون هايي که عاشق آشپزي و شيريني درست کردن هستن، ترجيح ميدن شيريني هاي عيدشون رو خودشون درست کنن. اين کار هم لذت بخشه و هم قطعا طعم شيريني هايي که آدم خودش درست کنه با شيريني هاي آماده و کارخونه اي کاملا تفاوت داره. براي شمايي که اهل شيريني درست کردن هستيد و به دنبال درست کردن يه شيريني خوشمزه براي عيدتون هستيد، امروز مي خوايم يکي ديگه از معروف ترين ، آسون ترين و در عين حال خوشمزه ترين شيريني عيد رو بهتون معرفي کنيم. حتما شيريني گل مينا رو ديده يشا خورده ايد. اين شيريني هاي با قالب هاي مخصوص گل مينا که در اندازه هاي مختلف وجود داره درست ميشه. يکي از مهترين ويژگي هاي شيريني گل مينا که اون رو بيشتر محبوب مي کنه اينه که مي تونيد اون رو در رنگ هاي مختلف درست کنيد و به شيريني تون تنوع بديد. با ما همراه شويد تا در ادامه طرز تهيه شيريني گل مينا دو رنگ رو بهتون ياد بديم.
1- همه ي مواد را چند دقيقه در دماي محيط قرار دهيد. در کاسه اي، کره و پودر قند را بريزيد و با استفاده از يک ليسک با هم هم بزنيد. سپس زرده ي تخم مرغ و وانيل را نيز به آن ها اضافه کنيد و هم بزنيد. پودر کاسترد و آرد ذرت را هم به آن ها افزوده و با ساير مواد مخلوط کنيد.
2- آرد را دو بار الک کنيد و بعد کم کم به مواد اضافه کنيد. با دست مواد را هم بزنيد تا کاملا به خورد هم بروند و يک دست شوند.
3- خمير به دست آمده را با وردنه باز کنيد و آن را آماده ي قالب زدن کنيد. قالب شيريني گل مينا را برداريد، آن را روي خمير قرار دهيد و فشار دهيد.
4- براي دو رنگ شدن شيريني گل مينا، 1/4 خمير را برداريد و به آن پودر کاکائو اضافه کنيد. سپس خمير را پهن کرده و با قالب کوچک گل مينا قالب بزنيد. آن ها را روي شيريني هاي گل ميناي ساده قرار دهيد.
5- فر را در دماي 170 درجه سانتي گراد گرم کنيد. روي سيني فر را با کاغذ روغني بپوشانيد و شيريني ها را روي آن بچينيد. سيني را به مدت 15 دقيقه داخل فر قرار دهيد.
- براي آن که خمير شيريني خوب قالب بخورد، قالب شيريني گل مينا را ابتدا در آرد فرو کنيد و بعد با استفاده از آن خمير را قالب بزنيد.
- بعد از 10 دقيقه به شيريني ها سر بزنيد. اگر پخته شده بود آن ها را از فر خارج کنيد.
- به جاي کره مي توانيد از مارگارين، روغن جامد و يا روغن صاف قنادي استفاده کنيد.
- براي خوش طعم تر شدن و روشن رنگ تر شدن شيريني هاي گل مينا مي توانيد از زعفران استفاده کنيد. رنگ هاي خوراکي مجاز هم مي توانند در رنگي شدن بيشتر شيريني به شما کمک کنند. کافي است چند قطره از رنگ مورد نظر خود را داخل خمير شيريني گل مينا بريزيد و بعد قالب بزنيد.
- بهتر است بعد از درست کردن خمير آن را به مدت 1 ساعت داخل يخچال قرار دهيد تا استراحت کند. بعد آن را با وردنه باز کنيد و قالب بزنيد.
- از آن جايي که خمير شيريني گل مينا به ورز دادن احتياجي ندارد، مي توانيد به جاي هم زدن مواد با دست، از غذاساز و يا ميکسر براي هم زدن مواد استفاده کنيد.
- پودر کاسترد را مي توانيد با 1 قاشق غذاخوري آرد جايگزين کنيد.
- شيريني گل مينا خيلي زود مي پزد و به مدت زمان زيادي براي پخت نياز ندارد. در نتيجه مي توانيد از ماکروفر نيز براي درست کردن آن استفاده کنيد.
- براي خريد قالب گل مينا در اندازه هاي مختلف مي توانيد به سايت فروشگاه ايران کوک مراجعه کنيد.
- براي تزيين شيريني گل مينا مي توانيد از مرواريد خوراکي استفاده کنيد. کافي است وسط هر گل يک مرواريد خوراکي قرار دهيد.
- مي توانيد ترتيب رنگ هاي شيريني گل مينا را عوض کنيد. به اين صورت که آن قسمت از خمير را که به آن پودر کاکائو اضافه کرديد را با قالب شيريني گل ميناي بزرگتر، و خمير ساده را با قالب کوچک تر برش بزنيد تا ترکيب رنگ شيريني هايتان متنوع تر شود.
- شيريني گل مينا به دليل خشک بودن ماندگاري زيادي دارد. کافي است شيريني هاي باقي مانده را داخل ظرف در دار قرار دهيد و در جاي خشک نگهداري کنيد.
*نويسنده سايت:علي خزايي
درباره این سایت